Falafel recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
pepř
1/2 lžičky citronová šťáva
2 lžičky mletý kmín
1/4 lžičky mletý kmín
2 lžičky mletý koriandr
1 hrnek sušená cizrna
1 lžíce sekaná máta
kukuřičný olej
2 lžičky sekaná cibule
2 lžíce koriandrová nať
1 lžíce koriandrová nať
125 g jogurt light

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu uvaříme v dostatečném množství vody na středně silném ohni doměkka (1-1 112 hodiny). Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Dáme do misky, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do chladničky

  2. Vsechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu a pokládáme je na plech. Mírně je zploštíme, potřeme kukuřičným olejem a pečeme v troubě 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou (dipem)

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy