Falafel recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
pepř
1/2 lžičky citronová šťáva
2 lžičky mletý kmín
1/4 lžičky mletý kmín
2 lžičky mletý koriandr
1 hrnek sušená cizrna
1 lžíce sekaná máta
kukuřičný olej
2 lžičky sekaná cibule
2 lžíce koriandrová nať
1 lžíce koriandrová nať
125 g jogurt light
Postup Falafel
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu uvaříme v dostatečném množství vody na středně silném ohni doměkka (1-1 112 hodiny). Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Dáme do misky, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na hodinu do chladničky
Vsechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu a pokládáme je na plech. Mírně je zploštíme, potřeme kukuřičným olejem a pečeme v troubě 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou (dipem)
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů