Čokoládová srdíčka s malinovo-smetanovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-60 g maliny
1 balíček vanilkový cukr
100 g hořká čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce oříškový krokant

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu (minimálně 70%) nahrubo nasekáme a necháme rozpustit ve vodní lázni. Pomocí štětce vymažeme čokoládou silikonové formičky ve tvaru srdíčka a formičky s čokoládou uložíme alespoň na 10 minut do chladu. Tento postup ještě alespoň dvakrát opakujeme.

  2. Maliny rozmačkáme. Smetanu vyšleháme do tuha a ochutíme ji vanilkovým cukrem. Vmícháme maliny a oříškový krokant. Malinovo-smetanovou náplň rozdělíme do formiček, opět potřeme čokoládou a uložíme alespoň na půl hodiny do ledničky, postup s čokoládou opět několikrát zopakujeme, aby dno bylo pevné, poté opět necháme zatuhnout.

  3. Čokoládová srdíčka s malinovo-smetanovou náplní uvolníme z formiček a podle vlastní fantazie a příležitosti, u které cukroví podáváme, dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!