Čokoládová hlína recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
3 lžíce cukr
30 g máslo
25 g kakao
65 g mandle
250 g tvaroh
2 lžíce med
100 g borůvky
35 g ovesné vločky
Postup Čokoládová hlína
Postup přípravy receptu
-
Mandle rozmixujeme najemno s ovesnými vločkami, smícháme s kakaem holandského typu a cukrem. Poté rozpustíme máslo a vmícháme do sypké směsi
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut na 150 °C
Mezitím si rozmixujeme rozmražené okapané malé borůvky a smícháme s tvarohem nebo bílým jogurtem a medem
Do menších skleniček navrstvíme krém a ozdobíme vychladlou čokoládovou hlínou
Čokoládovou hlínu podáváme ve skleničkách, pro efekt můžeme dozdobit jedlými květy.