Čokoládová hlína recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 30 g máslo 25 g kakao 65 g mandle 250 g tvaroh 2 lžíce med 100 g borůvky 35 g ovesné vločky
Postup Čokoládová hlína
Postup přípravy receptu
-
Mandle rozmixujeme najemno s ovesnými vločkami, smícháme s kakaem holandského typu a cukrem. Poté rozpustíme máslo a vmícháme do sypké směsi
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut na 150 °C
Mezitím si rozmixujeme rozmražené okapané malé borůvky a smícháme s tvarohem nebo bílým jogurtem a medem
Do menších skleniček navrstvíme krém a ozdobíme vychladlou čokoládovou hlínou
Čokoládovou hlínu podáváme ve skleničkách, pro efekt můžeme dozdobit jedlými květy.