Čočková polévka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
400 g brambory
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 konzerva krájená rajčata
1 l vývar z kostky
400 g kořenová zelenina
75 g uzená slanina
mletý černý pepř
250 g čočka (hnědá)
1 láhev Altbier (kořeněné pivo)
1 lžíce pivní ocet

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme na 3 - 4 hodiny do piva.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Slaninu nakrájíme na středně velké kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí na něm necháme zpěnit dozlatova. Pak přidáme čočku s pivem, vývar a bobkový list. Polévku necháme vařit 25 - 30 minut na mírném ohni.

  3. Mezitím umyjeme a očistíme kořenovou zeleninu s brambory a nakrájíme vše na drobné kostičky. Zeleninu přidáme do polévky asi 10 - 15 minut před dovařením. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Ta vložíme do polévky těsně před dovařením. Polévku osolíme, opepříme, přidáme ocet a vyjmeme bobkový list.

  4. Polévku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!