Čočková polévka s mořskou řasou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
2 lžíce olej
1 lžíce hladká mouka
200 g červená čočka
1 l zeleninový vývar
1 ks červená cibule
1 špetka mořská řasa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme moukou. Vše ještě chvíli lehce restujeme.

  3. K orestované cibuli a česneku přidáme 1 litr zeleninového vývaru nebo 1 litr vody s 2 kostkami zeleninového bujonu Natur bez soli. Promícháme, přidáme čočku a trochu mořské řasy. Polévku vaříme, až bude čočka měkká. Poté můžeme polévku ještě rozmixovat na krém.

  4. Čočkovou polévku s mořskou řasou podáváme podle chuti například s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!