Čočková polévka s kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks česnek
2 ks brambory
1 ks cibule
200 g červená čočka
0 lžiček mletý římský kmín
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce kari pasta
podle potřeby
olej
5 l zeleninový vývar
podle chuti
sůl
zázvor
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou mátu nasekáme na jemno.

  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli s česnekem dozlatova a potom zaprášíme sladkou nebo pálivou paprikou, přidáme římský kmín, kari pastu (asi 2 cm), trochu nastrouhaného zázvoru, propláchnutou čočku, brambory a podlijeme zeleninovým vývarem.

  3. Polévku vaříme, dokud se čočka částečně nerozpadá, tím se nám polévka i trochu zahustí. Polévku trochu promixujeme a dochutíme solí s pepřem.

  4. Čočkovou polévku s kari podáváme teplou ozdobenou nasekanou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!