Čočková omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 ks cibule
1/2 hrnku čočka
2 lžíce hrubá mouka
1/2 ks červená paprika
6 lžic cizrnová mouka
1 lžička mletý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si namočíme čočku. Druhý den ji dáme do čisté vody a vaříme do změknutí. Budeme potřebovat 1/2 hrnečku vařené čočky. Očistíme a nakrájíme si větší cibuli a červenou papriku

  2. Z cizrnové, hrubé mouky a soli si připravíme těstíčko husté jako na lívance

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, papriku, drcený rozmarýn a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme decilitr vody a povaříme. Když se voda odpaří, přidáme vařenou čočku. Pak přilijeme těstíčko, zamícháme a necháme bez dalšího míchání ztuhnout. Čočkovou omeletu opatrně obrátíme a osmažíme z druhé strany

  4. Uvedená porce je na oběd pro jednu osobu, na snídani pro dvě osoby. Pokud nám zbude čočka z předešlého dne, je to doopravdy rychle připravená, zdravá a hutná snídaně. Navíc - čočková omeleta je chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!