Čočková omeleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 ks cibule 1/2 hrnku čočka 2 lžíce hrubá mouka 1/2 ks červená paprika 6 lžic cizrnová mouka 1 lžička mletý rozmarýn
Postup Čočková omeleta
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si namočíme čočku. Druhý den ji dáme do čisté vody a vaříme do změknutí. Budeme potřebovat 1/2 hrnečku vařené čočky. Očistíme a nakrájíme si větší cibuli a červenou papriku
Z cizrnové, hrubé mouky a soli si připravíme těstíčko husté jako na lívance
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, papriku, drcený rozmarýn a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme decilitr vody a povaříme. Když se voda odpaří, přidáme vařenou čočku. Pak přilijeme těstíčko, zamícháme a necháme bez dalšího míchání ztuhnout. Čočkovou omeletu opatrně obrátíme a osmažíme z druhé strany
Uvedená porce je na oběd pro jednu osobu, na snídani pro dvě osoby. Pokud nám zbude čočka z předešlého dne, je to doopravdy rychle připravená, zdravá a hutná snídaně. Navíc - čočková omeleta je chutná teplá i studená.