Čočka nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
ocet
3 lžíce tuk
1 ks cibule
50 dkg čočka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a namočíme. Až nabobtná, tak ji uvaříme doměkka. Pak čočku scedíme přes sítko, ale scezenou vodu nevyléváme. Budeme ji ještě potřebovat.

  2. Na tuku osmažíme dozlatova větší cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Zaprášíme moukou a zalijeme scezenou vodou z čočky. Do takto vzniklé omáčky přilijeme podle chuti ocet a povaříme. Nakonec vložíme čočku a podle chuti osolíme případně okyselíme.

  3. Čočku nakyselo podáváme s kyselými okurkami a sázenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!