Cmunda se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 palička česnek
sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
majoránka
1 hrneček polohrubá mouka
podle potřeby
olej
omáčka
smetana
150 g niva
100 g eidam
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka
1 kg vepřová kýta
2 lžíce worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a česnek oloupeme. Brambory nastrouháme a česnek nasekáme najemno. Do bramborákového těsta přidáme majoránku, sůl, vejce a podle potřeby polohrubou mouku. Těsto důkladně promícháme a smažíme z něj zlatavé bramborákové placky.

  2. Mezitím si připravíme maso. To nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a ochutíme sójovou omáčkou, worcesterovou omáčkou, hořčicí a podle chuti i trochou soli.

  3. Rozpálíme si pánev a maso usmažíme. Když je maso téměř hotové, přilijeme do masa sýrovou hmotu a na pánvi je necháme chvíli prohřát. Pak odstavíme.

  4. Cmundu podáváme se sýrovou omáčkou a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!