Cizrnový salát s vejci a majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
0.5 balíčku cizrna
3 ks sterilované okurky
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme a uvaříme doměkka. Uvařenou ji scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme vychladnout.

  2. Zatím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a spolu s okurkami nakrájíme nebo nasekáme podle toho, zda připravujeme pomazánku nebo salát.

  3. Do vychladlé cizrny přidáme okurky, vejce a osolíme ji. Lehce opepříme a přidáme asi 2 vrchovaté lžíce majonézy. Můžeme použít i tatarku nebo zakysanou smetanu. Vše promícháme a je hotovo.

  4. Cizrnový salát je nejlepší vychlazený s čerstvou vekou nebo toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!