Cizrnový salát s vejci a majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce majonéza 0.5 balíčku cizrna 3 ks sterilované okurky podle chuti sůl mletý pepř
Postup Cizrnový salát s vejci a majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu propláchneme a uvaříme doměkka. Uvařenou ji scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Zatím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a spolu s okurkami nakrájíme nebo nasekáme podle toho, zda připravujeme pomazánku nebo salát.
Do vychladlé cizrny přidáme okurky, vejce a osolíme ji. Lehce opepříme a přidáme asi 2 vrchovaté lžíce majonézy. Můžeme použít i tatarku nebo zakysanou smetanu. Vše promícháme a je hotovo.
Cizrnový salát je nejlepší vychlazený s čerstvou vekou nebo toustovým chlebem.