Cizrnová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks citron
300 g cizrna
5 lžic olivový olej
1 lžíce nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu uvaříme doměkka a necháme okapat na sítku. Několik kuliček necháme v celku stranou na ozdobu. Z citronů důkladně vymačkámě šťávu.

  2. Zbytek vařené cizrny umeleme nebo umixujeme na jemnou kaši. Prolisujeme očištěný česnek a utřeme jej se solí. K česneku ještě přidáme citronovou šťávu, sezamový olej a všechno jemně promícháme a vmícháme do cizrnové kaše.

  3. Podle chuti kaši okořeníme a necháme vychladnout. Před podáváním kaši pokapeme olivovým olejem, případně citronem a posypeme sekanou petrželkou. Nakonec přidáme kuličky cizrny, které jsme si dali na začátku stranou.

  4. Hotovou kaši podáváme s masem, zeleninou a arabským chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!