Řezy Margot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 ml olej
2 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce rum
1 lžíce kakao
100 ml mléko
2 lžíce voda
200 g cukr krupice
150 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
2 ks čokoládová tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, cukr krupice, mléko, olej, kypřící prášek do pečiva, smetanu ke šlehání a 1 nastrouhanou tyčinku Margot, čímž nám vznikne trochu mazlavé těsto, které nalijeme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný plech

  2. Řezy Margot pečeme v troubě při 180 °C, dokud nám povrch těsta nezačne zlátnout

  3. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme cukr moučka, kakao, vodu a rum. Polevou potřeme buchtu a potom na ni rovnoměrně rozložíme 1 tyčinku Margot nakrájenou na plátky, případně ji můžeme opět nastrouhat

  4. Řezy Margot podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!