Cizrna se sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček cizrna
1 kostka masox
250 g čerstvé žampiony
1 balíček mražená zeleninová směs
1 balíček sójové maso
podle chuti
sůl
koření
zakysaná smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody, ve které druhý den cizrnu uvaříme. Sójové maso uvaříme ve vodě, ve které necháme volně rozpustit masox podle chuti. Mezitím si nakrájíme jednu větší cibuli nadrobno. Čerstvé žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Po uvaření cizrny slijeme vodu a ponecháme v hrnci pod pokličkou. Sójové maso po 20 minutách necháme okapat v cedníku a vývar z masoxu ponecháme do směsi.

  3. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme sójové maso, houby a podle potřeby vývar. Osolíme, opepříme a dochutíme kořením podle chuti. Přidáme zeleninou směs na čínu a celé dusíme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu.

  4. Cizrnu se sójovým masem podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!