Cizrna na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 ks pórek
200 g cizrna
2 lžíce mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
podle chuti
smetana
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den cizrnu vaříme se lžičkou majoránky asi 40 minut, až bude měkká. Z uvařené cizrny necháme půl vývaru.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nasekáme na jemno.

  3. Ve větším hrnci osmahneme na oleji cibuli, přidáme mletou papriku a lžičku soli. Přilijeme vývar, který nám zbyl z cizrny, přidáme polovinu uvařené cizrny a tyčovým mixérem pořádně pomixujeme. Poté přes cedník přecedíme a přidáme cizrnu, která zbyla a nasekaný pórek. Ještě chvíli povaříme, dochutíme podle chuti solí, šťávou z citronu nebo smetanou.

  4. Cizrnu na paprice ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!