Cizrna na italský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
olivový olej
1 ks menší celer
mletá pálivá paprika
90 g cizrna v syrovém stavu

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin. Do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody, soda zkrátí dobu namáčení. Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme.

  2. Zeleninu očistíme.

  3. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí.

  4. Cizrnu na italský způsob můžeme podávat samostatně nebo smícháme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!