Citronový krém - Lemon curd recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
150 g cukr krupice
2-3 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme kůru. Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část a ne bílou, po které by nám krém zhořkl. Poté citrony vymačkáme. My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru

  2. Nachystáme si 2 kastrůlky nebo nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce. Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat. Připravíme si na kousky nakrájené máslo. Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout

  3. Citronový krém - Lemon curd podáváme v mističkách s plátkem citronu a plníme jím připravené košíčky. Krém můžeme i přemístit do skleniček a uschovat v lednici na později. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny

  4. Uvedené množství vyjde na 2 skleničky citronového krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!