Citronový kakao-tvarohový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g máslo 300 g kakaové sušenky náplň 5 ks žloutek 60 g cukr krupice 2 ks vanilkový cukr 3 lžíce dětská krupička 750 g tučný měkký tvaroh 2 ks citrón velký na ozdobu 250 ml voda 1 ks citron 1 ks limetka 100 g cukr krupice
Postup Citronový kakao-tvarohový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme citron a limetku na zdobení. Vodu, cukr a na velmi tenké plátky nakrájený citron a limetku pozvolna hodinu vaříme. Necháme na síku okapat a vychladnout.
Rozvírací dortovou formu o průměru 23-24 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme v robotu, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vzniklou hmotu lžící urovnáme do formy.
Tvaroh, ostrouhanou kůru ze dvou citrónů (pozor jen žlutou část), 4 lžíce citrónové šťávy, oba druhy cukru, žloutky a krupičku vyšleháme a nalijeme na korpus do formy.
Pečeme v předehřáté troubě (elektrická 180°C, horkovzdušná 160°C) cca 45 minut až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn formy.
Poté troubu vypneme a koláč v ní necháme hodinku chladnout. Nevyndáváme ho hned jinak se náplň propadne.
Po vychladnutí koláč vyjmeme z formy a ozdobíme vychladlými plátky citronu a limetky.