Citronové želé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks citron
0.5 balíčku želatina
125 ml šťáva z grepu (neslazená)
2 lžíce rakytníková šťáva
0-1 cl ocet champagne
na ozdobu
1 ks mango
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Citrony důkladně opláchneme. Kůru z nich oloupeme a vymačkáme z nich šťávu, přičemž dbáme na to, aby v ní nezůstaly pecky. Kůru a šťávu dáme do hrnce, přidáme grepovou a rakytníkovou šťávu a tekutinu pomalu zahřejeme. Ochutíme ji kapkou octa.

  2. Mezitím rozmícháme želatinu ve 3 lžících studené vody a necháme ji asi 10 minut bobtnat. Pak ji za stálého míchání pomalu vlijeme do teplé, ne vroucí, šťávy a necháme ji rozpustit. Hrnec odstavíme a směs necháme trochu vychladit.

  3. Želé vlijeme do připravených pohárků nebo misek a necháme je asi 3 hodiny chladit.

  4. Před podáváním oloupeme mango, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na kostky.

  5. Studené želé zdobíme kousky manga a snítkou máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!