Citronová bábovka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 90 ml olej 2 ks vejce 0 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce citronová kůra 200 g polohrubá mouka 150 g bílý jogurt podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Citronová bábovka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme.
Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.
Další skvělé recepty na bábovku