Citronová bábovka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
90 ml olej
2 ks vejce
0 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová kůra
200 g polohrubá mouka
150 g bílý jogurt
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu. Celá velká vejce dobře vyšleháme do pěny s cukrem, vanilkou a citronovou kůrou nejlépe z bio citronu. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře společně promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. Zda bábovku máme dobře upečenou vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme.

  3. Citronovou bábovku s jogurtem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a můžeme vychutnávat.

  4. Další skvělé recepty na bábovku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!