Citronová babeta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
10 dkg solamyl
1 ks citron
1 lžička prášek do pečiva
25 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
20 dkg polohrubá mouka
1 ks Hera

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu šleháme, až získáme hustý krém. Postupně zašleháme vejce. Mouku, solamyl a prášek do pečiva promícháme a po troškách přidáváme do krému a opatrně promícháváme.

  2. Těsto na citronovou babetu dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C.

  3. Citronovou babetu po upečení nakrájíme a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!