Čínský rapl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
4 lžíce cukr
6 lžic olej
6 lžic voda
6 lžic kečup
6 lžic plnotučná hořčice
6 lžic sójová omáčka
salát
2 ks paprika
2 ks cibule
3 ks rajče
5 ks špekáček
4 ks sladkokyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nejdříve dobře očistíme. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek, papriku zbavíme semínek. Cibuli oloupeme. Všechny druhy zeleniny nakrájíme na menší kousky. Sterilované okurky nasekáme, špekáčky také rozporcujeme.

  2. Z oleje, kečupu, vody, sójové omáčky, hořčice a cukru připravíme nálev a povaříme jej asi 2 minuty. Necháme ho vychladnout.

  3. Všechny suroviny dáme do misky a nalijeme na ně nálev. Promícháme.

  4. Čínský rapl podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!