Vepřová kotleta se šunkou a mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 sklenka vývar
1 lžíce máslo
2 balíčky mozzarella
hladká mouka
sojová omáčka
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
4 plátky vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Čisté vepřové kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou. Kotlety obalíme v mouce a zbytečnou oklepeme. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na slabounké plátky

  2. Máslo rozpustíme s olejem a vložíme obalené kotlety. Kotlety z obou stran zprudka smažíme asi 5 minut a podlijeme vývarem. Pomalu dusíme dalších asi 7 - 8 minut

  3. Na každou kotletu položíme plátek šunky a plátky mozzarelly. Přikryjeme a počkáme, dokud mozzarella nepovolí

  4. Vepřové kotlety na šťávě se šunkou a mozzarellou posypeme podle chuti bylinkami a ihned podáváme s hranolky a jinou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!