Čínská křidélka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek olej
sůl
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
3 lžíce sójová omáčka
2 lžičky sardelová pasta
16 ks kuřecí křídla
mletý černý pepř
0.5 l masový vývar (i z kostky)
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlka očistíme, potřeme sójovou omáčkou a mírně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je zvolna smažíme asi 25 minut.

  2. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně nakrájenou cibuli, vložíme křidýlka, přidáme sardelovou pastu, zbytek sójové omáčky a zalijeme vývarem, můžeme použít i vývar z kostky. Povaříme.

  3. V trošce vody rozmícháme solamyl a šťávu zahustíme.

  4. Hotová čínská křidélka na talíři posypeme krájenou pažitkou a podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!