Vepřová debrecínská roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl vývar 1 ks velká cibule hladká mouka 2 lžičky mletá sladká paprika 1200 g vepřový bok mletý černý pepř 1 ks debrecínský párek 250 g mleté maso (směs)
Postup Vepřová debrecínská roláda
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček omyjeme, vykostíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl celistvý plát masa. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy. Sloupnuté stroužky česneku prolisujeme a jemně utřeme se solí a pepřem. Mleté maso ochutíme solí paprikou a pepřem
Vykostěný plát masa rozklepeme, potřeme česnekem a poklademe ochuceným mletým masem. Do středu vložíme nohy párku, maso stočíme v roládu, kterou důkladně uzavřeme pomocí potravinového provázku
Dno pekáčku poklademe cibulí, přidáme kosti z bůčku, vložíme osolenou a opepřenou roládu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby předtopené na 170 °C a pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti masa. Po této době sejmeme pokličku a maso dopékáme dalších 15 - 20 minut, dokud nezrůžoví
Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Z pekáče odstraníme kosti, výpek zaprášíme moukou kterou necháme zpěnit a přilijeme malé množství vývaru. Necháme přejít varem a rozmixujeme
Vepřovou debrecínskou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem. Vepřová debrecínská roláda je velmi chutná i studená s pečivem a kyselou okurkou.