Vepřová debrecínská roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
1 ks velká cibule
hladká mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
1200 g vepřový bok
mletý černý pepř
1 ks debrecínský párek
250 g mleté maso (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček omyjeme, vykostíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl celistvý plát masa. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy. Sloupnuté stroužky česneku prolisujeme a jemně utřeme se solí a pepřem. Mleté maso ochutíme solí paprikou a pepřem

  2. Vykostěný plát masa rozklepeme, potřeme česnekem a poklademe ochuceným mletým masem. Do středu vložíme nohy párku, maso stočíme v roládu, kterou důkladně uzavřeme pomocí potravinového provázku

  3. Dno pekáčku poklademe cibulí, přidáme kosti z bůčku, vložíme osolenou a opepřenou roládu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby předtopené na 170 °C a pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti masa. Po této době sejmeme pokličku a maso dopékáme dalších 15 - 20 minut, dokud nezrůžoví

  4. Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Z pekáče odstraníme kosti, výpek zaprášíme moukou kterou necháme zpěnit a přilijeme malé množství vývaru. Necháme přejít varem a rozmixujeme

  5. Vepřovou debrecínskou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem. Vepřová debrecínská roláda je velmi chutná i studená s pečivem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!