Čína z čínských polévek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 ks cibule
1 balíček mražená čínská zelenina
0.3 balíčku mražená zeleninová směs
12 balíčků čínská polévka (včetně koření a oleje)
podle chuti
sójová omáčka
200 g kuřecí maso
podle potřeby
olej na smažení
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme 2 středně velké nadrobno nakrájené cibule na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme olej z 12 pytlíčků čínských polévek. Na zlatou cibulku nasypeme 1 půlkilový sáček mražené zeleniny čína mix, dle chuti můžeme přidat i 1/4 sáčku české mražené zeleniny. Přidáme všechno koření z čínských polívek a sójovou omáčku. Necháme podusit, dokud zelenina nezměkne.

  2. Když vidíme, že zelenina bude brzy hotová, vezmeme nudle z 12 pytlíčků čínských polévek, nalámeme je na 1/4 a dáme do hrnce, kde je zalijeme vodou z rychlovarné konvice. Zaléváme přiměřeně, aby tam nezbylo moc vody. Když máme nudle hotové, přidáme kapku oleje a trochu je osmahneme. Pak zamícháme zeleninu s nudlemi a můžeme čínu podávat.

  3. Pro masožrouty přidáme do číny z čínských polévek kuřecí maso. Na nudličky nakrájené kuřecí maso dáme na cibulku a osolíme. Když maso změkne, přidáváme zeleninu. Dále je postup stejný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!