Čína strejdy Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 lžic olej
2 ks cibule
1 ks pórek
mletý pepř
500 g vepřová játra
1 hrst sušené houby
marináda
2 lžičky cukr
2 stroužky česnek
2 lžičky solamyl
0.5 lžičky glutasol
1 lžíce maggi
1 dl bílé víno
0.3 lžičky mletý zázvor
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Menší pórek i se zelenou natí a menší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje oboje podusíme, až zesklovatí. Játra si nakrájíme na tenké plátky.

  2. Sušené houby namočíme v trošce vody. Uvaříme je a vybereme na talířek. Ve víně si rozmícháme lžíci maggi, cukr, glutasol, mletý zázvor, rozetřený česnek a solamyl.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a plátky jater opražíme. Během pražení je otáčíme a posypeme mletým pepřem. Na upražená játra přidáme osmahnutou cibuli s pórkem, uvařené houby a všechno zalijeme vínovou směsí. Promícháme a krátkým povařením šťávu zahustíme.

  4. Čínu strejdy Pepana podáváme s rýží nebo s rohlíkem a posypané pažitkou. Čína je dobrá i z kuřecích jater.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!