Čína strejdy Pepana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 lžic olej 2 ks cibule 1 ks pórek mletý pepř 500 g vepřová játra 1 hrst sušené houby marináda 2 lžičky cukr 2 stroužky česnek 2 lžičky solamyl 0.5 lžičky glutasol 1 lžíce maggi 1 dl bílé víno 0.3 lžičky mletý zázvor na ozdobu pažitka
Postup Čína strejdy Pepana recept
Postup přípravy receptu
-
Menší pórek i se zelenou natí a menší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje oboje podusíme, až zesklovatí. Játra si nakrájíme na tenké plátky.
Sušené houby namočíme v trošce vody. Uvaříme je a vybereme na talířek. Ve víně si rozmícháme lžíci maggi, cukr, glutasol, mletý zázvor, rozetřený česnek a solamyl.
Na pánvi rozpálíme olej a plátky jater opražíme. Během pražení je otáčíme a posypeme mletým pepřem. Na upražená játra přidáme osmahnutou cibuli s pórkem, uvařené houby a všechno zalijeme vínovou směsí. Promícháme a krátkým povařením šťávu zahustíme.
Čínu strejdy Pepana podáváme s rýží nebo s rohlíkem a posypané pažitkou. Čína je dobrá i z kuřecích jater.