Cikánská kotleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks rajče
1 ks feferonka
1 sklenice světlé pivo
2 ks vepřová kotleta
ostrý kečup
0.5 ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a společně s rajčetem a klobáskou nakrájíme na kostičky.

  2. Kotlety naklepeme, osolíme, a opečeme z obou stran na rozpáleném tuku. Kotlety vyjmeme a do výpeku dáme klobásu, papriku, cibuli a česnek. Orestujeme, přidáme nakrájené rajče, znovu orestujeme a přidáme ostrý kečup. Celou směs podlijeme pivem, vhodíme nakrájenou feferonku. Vrátíme kotlety zpět a dusíme ještě asi 10 minut.

  3. Cikánské kotlety snesou téměř jakoukoliv přílohu - brambory, rýži i chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!