Cikánská směs recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
2 stroužky česnek
2 lžičky sůl
3 ks paprika
3 ks rajčata
2 ks cibule
1/2 kelímku smetana
1 ks klobása
1/2 plechovky kapie
1 ks chilli paprička
1/2 lžičky pepř
1/2 hrnečku hladká mouka
300 g vepřová kýta
1 plechovka rajský protlak
1 lžíce směs koření na maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty nakrájíme na široké nudle, dobře okořeníme a osolíme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájenou papriku, červenou, zelenou a žlutou, dále pak hrášek a plátky rajčat. Můžeme přidat i na tenké plátky pokrájenou pikantní klobásu

  2. Vše podusíme, občas promícháme a po změknutí masa přidáme rajský protlak, česnek a pokrájenou nakládanou kapii. Dochutíme pálivou paprikou nebo chilli papričkou, můžeme přidat pepř. Omáčku zahustíme hladkou moukou a pro zjemnění můžeme přidat trochu smetany

  3. Cikánskou směs podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!