Cibulový bramborový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
6 ks brambory
4-5 ks cibule
4 lžíce smetana
1 l voda
pepř
1 dl bílé víno
2 ks starší housky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou na jemné nudličky nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Potom přidáme oloupané na plátky nakrájené brambory a dusíme tak dlouho, až cibule zesklovatí.

  2. Zalijeme litrem vody, přidáme víno, osolíme, opepříme, rozdrobíme housky a asi 20 minut povaříme. Nakonec polévku prolisujeme. Do hotové polévky přidáme ušlehanou smetanu a můžeme podávat.

  3. Cibulový bramborový krém ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!