Cibulovo-česnekový chléb Nedašov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce sůl
1 lžíce ocet
1 lžíce sádlo
1 lžíce cukr krystal
300 g hladká mouka
285 ml vlažná voda
2 ks střední cibule
0.3 ks čerstvé droždí
100 g tmavá žitná mouka
2 lžičky sušený kvásek
100 g tmavá pšeničná mouka
na potření
vejce
mléko
na ozdobu
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vkládáme do pekárny postupně, tak jak jsou napsané. Nejdříve tekutiny, pak mouky, do kterých uděláme důlek. Do důlku dáme cukr a droždí a moukou opatrně přihrneme.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s nasekaným česnekem osmahneme.

  3. Po zaznění signálu přidáme osmaženou cibulku s česnekem, směs nesmí být horká.

  4. Cibulovo-česnekový chléb pomašlujeme mlékem s vajíčkem a posypeme semínky.

  5. Pečeme na základní program, který peče většinou 3:30 hod. Já v ETA Harmony na světlý.

  6. Cibulovo-česnekový chléb Nedašov podáváme podle chuti.

  7. Vegetariáni vymění sádlo za olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!