Cibulovo-česnekový chléb Nedašov recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 lžíce sůl 1 lžíce ocet 1 lžíce sádlo 1 lžíce cukr krystal 300 g hladká mouka 285 ml vlažná voda 2 ks střední cibule 0.3 ks čerstvé droždí 100 g tmavá žitná mouka 2 lžičky sušený kvásek 100 g tmavá pšeničná mouka na potření vejce mléko na ozdobu semínka
Postup Cibulovo-česnekový chléb Nedašov recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny vkládáme do pekárny postupně, tak jak jsou napsané. Nejdříve tekutiny, pak mouky, do kterých uděláme důlek. Do důlku dáme cukr a droždí a moukou opatrně přihrneme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s nasekaným česnekem osmahneme.
Po zaznění signálu přidáme osmaženou cibulku s česnekem, směs nesmí být horká.
Cibulovo-česnekový chléb pomašlujeme mlékem s vajíčkem a posypeme semínky.
Pečeme na základní program, který peče většinou 3:30 hod. Já v ETA Harmony na světlý.
Cibulovo-česnekový chléb Nedašov podáváme podle chuti.
Vegetariáni vymění sádlo za olej.