Cibulové misky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
25 g máslo
2 lžíce strouhanka
4 ks cibule
80 g parmazán
250 g mleté hovězí maso
1 svazeček čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané střední cibule povaříme 8 minut. Dírkovanou naběračkou cibule vybereme a rozpůlíme na poloviny. Pomocí lžíce vybereme střed, necháme zevnitř asi 1 cm silnou stěnu. Takto jsme si vytvořili cibulové misky, které budeme plnit masovou směsí.

  2. V míse promícháme mleté maso s nasekanou cibulí, rozmíchaným vejcem, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Masovou směsí naplníme cibulové misky. Misky naplněné masem posypeme strouhankou, nasekanou čerstvou petrželkou, sušenou cibulí a každou cibulovou misku přikryjeme trochou másla.

  3. Cibulové misky s mletým masem dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Cibulové misky s mletým masem podáváme ihned jako chuťovku s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!