Cibulačka tří barev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 l zeleninový vývar
2 ks jarní cibulka
2 ks červená cibule
2 ks bílá cibule
podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř
podle potřeby
1 lžíce máslo
1 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Bílou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a necháme restovat na lžíci oleje a lžíci másla. Během restování si oloupeme a stejně tak nakrájíme červenou cibuli a neustále kontrolujeme cibuli, kterou restujeme v hrnci. Když už bílá cibule začne chytat zlatavou barvu, přidáme červenou cibuli a restujeme dále. Nezapomínáme důkladně míchat.

  2. Mezitím si jarní cibulku i se zelenou částí nakrájíme na jemno. Po zhruba 10 minutách přidáme jarní cibulku a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme, použijeme zeleninový gelový bujon. Osolíme, opepříme a necháme vařit zhruba 15 minut. Poté vypneme vařič, přidáme jedno rozšlehané vejce a necháme asi 2 minuty dojít pod pokličkou.

  3. Cibulačku tří barev můžeme před podáváním ještě ochutit podle chuti oblíbeným kořením, bylinkami či česnekem - maximálně 2 stroužky, ať není z polévky česnečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!