Ciabatta s česnekovým máslem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
4 lžíce máslo
2 lžíce ementál
2 lžíce čedar
2 lžíce parmazán
1 lžíce čerstvá petrželka
1 ks ciabatta
Postup Ciabatta s česnekovým máslem recept
Postup přípravy receptu
-
Ciabattu, nebo bagetu nakrájíme na kousky. Troubu rozehřejeme na 225 °C.
Máslo rozehřejeme a orestujeme na něm prolisovaný česnek. Sýry promícháme s petrželkou.
Nakrájenou ciabattu potřeme česnekovým máslem a posypeme bohatě sýrem.
Ciabattu s česnekovým máslem vložíme na plech s vyloženým papírem do trouby a pečeme, dokud se sýr neroztaví, pěkně dokřupava.
Ciabattu s česnekovým máslem podáváme teplou jako chuťovku, třeba k vínku.