Chutný znojemský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
220 g cibule
3 lžíce rajský protlak
1 kg přední hovězí maso
podle chuti
sůl
kmín
sterilované okurky
mletá sladká paprika
podle potřeby
chlebové kůrky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience na znojemský guláš. Hovězí maso nakrájíme na stejné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubo. Chlebovou kůrku nastrouháme na jemno.

  2. Slaninu rozpustíme, přidáme nasekanou cibuli a osmažíme ji dorůžova.

  3. Přisypeme mletou papriku a zamícháme.

  4. Vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, krátce osmahneme, potom podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou.

  5. K téměř měkkému masu přidáme rajský protlak, nakrájené nebo nastrouhané sterilované okurky, nastrouhanou chlebovou kůrku na zahuštění a dodusíme maso doměkka.

  6. Chutný znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!