Chutný pstruh na másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks citron
4 ks pstruh
podle chuti
sůl
bílý pepř
na ozdobu
citron
kadeřavá petrželka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané, dobře umyté a důkladně osušené ryby o hmotnosti á 250 gramů dobře pokapeme zevnitř i zvenku čerstvě vymačkanou citronovou štávou.

  2. Ryby ze všech stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. S pstruhy zatřepeme, aby opadala přebytečná mouka.

  3. Ve vhodné pánvi na ryby nejprve pstruha zprudka orestujeme na másle z každé strany, poté přikryjeme a pomalu dusíme 15 - 20 minut.

  4. Chutné pstruhy na másle upravíme na talíře a podáváme nejlépe s bramborovou přílohou, dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a měsíčkem citronu. Chutného pstruha na másle si můžeme podle libosti připravit i na Vánoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!