Chutný pstruh na másle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 1 ks citron 4 ks pstruh podle chuti sůl bílý pepř na ozdobu citron kadeřavá petrželka na obalení hladká mouka
Postup Chutný pstruh na másle recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané, dobře umyté a důkladně osušené ryby o hmotnosti á 250 gramů dobře pokapeme zevnitř i zvenku čerstvě vymačkanou citronovou štávou.
Ryby ze všech stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. S pstruhy zatřepeme, aby opadala přebytečná mouka.
Ve vhodné pánvi na ryby nejprve pstruha zprudka orestujeme na másle z každé strany, poté přikryjeme a pomalu dusíme 15 - 20 minut.
Chutné pstruhy na másle upravíme na talíře a podáváme nejlépe s bramborovou přílohou, dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a měsíčkem citronu. Chutného pstruha na másle si můžeme podle libosti připravit i na Vánoce.