Chutný guláš z hovězího recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
1 plátek chléb
1 kg hovězí zadní
podle potřeby
slanina
olej
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Asi 1 kg cibule nakrájíme na kostičky a hovězí maso na kostky.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku dozlatova na oleji (nebo lépe na sádle) společně s trochou slaniny. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe zadní) a společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením asi 10 minut mícháme.

  3. Následně přidáme podle chuti pálivou a sladkou papriku, zalijeme teplou vodou asi 1 cm nad směs, posolíme a necháme v papiňáku asi 3/4 hodiny podusit. Potom přidáme asi 1,5 krajíce nastrouhaného, nebo nadrobno nakrájeného chleba, dále majoránku a na mírném ohni necháme hovězí guláš za občasného míchání dojít.

  4. Chutný guláš z hovězího podáváme s knedlíky nebo jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!