Chutný guláš z hovězího recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cibule 1 plátek chléb 1 kg hovězí zadní podle potřeby slanina olej podle chuti sůl bobkový list nové koření pepř mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Chutný guláš z hovězího recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 1 kg cibule nakrájíme na kostičky a hovězí maso na kostky.
Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku dozlatova na oleji (nebo lépe na sádle) společně s trochou slaniny. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe zadní) a společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením asi 10 minut mícháme.
Následně přidáme podle chuti pálivou a sladkou papriku, zalijeme teplou vodou asi 1 cm nad směs, posolíme a necháme v papiňáku asi 3/4 hodiny podusit. Potom přidáme asi 1,5 krajíce nastrouhaného, nebo nadrobno nakrájeného chleba, dále majoránku a na mírném ohni necháme hovězí guláš za občasného míchání dojít.
Chutný guláš z hovězího podáváme s knedlíky nebo jinou oblíbenou přílohou.