Chutný fazolový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
4 ks párek
500 g hovězí maso
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 plechovka červené sterilované fazole
1 plechovka bílé sterilované fazole
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
1 kostka masový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Párek nakrájíme na kolečka.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené maso, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Hovězí maso dusíme doměkka, potom přidáme fazole, ze kterých jsme odlili trochu láku. Přidáme sterilovaný hrášek, ze kterého jsme také odlili trochu láku, nezapomeneme na nakrájený párek. Fazolový guláš opatrně zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vlažné vodě a necháme probublat. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a popřípadě přidáme kostku bujonu.

  3. Fazolový guláš můžeme podávat samostatně nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!