Chutné hovězí kostky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 1 kostka masox mletý pepř 4 lžíce hladká mouka 70 g anglická slanina 1 l vroucí voda 1 lžíce sladká mletá paprika 2 lžíce rajský protlak 2-3 ks cibule (větší) 800 g hovězí maso zadní 100 g jemné párky
Postup Chutné hovězí kostky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
Na rozpáleném oleji (přímo v papiňáku) osmahneme dozlatova cibulku. Přisypeme papriku a vsypeme kostky masa, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Zaprášíme moukou, kterou necháme zasmahnout, postupně podléváme, až na potřebné množství.
Osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Mícháme důkladně, aby se omáčka ode dna nepřipalovala. Přidáme masox, papiňák uzavřeme a necháme 40 minut vařit.
Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku na ně přecedíme přes jemný cedník. Měla by být hustá.
Na pánvi částečně vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, osmahneme na ní oloupané a naplátkované párky a vzniklou směs vmícháme do uvařené omáčky.
Vše ještě dohromady chvíli povaříme a podáváme s knedlíky podle chuti.