Chutné hovězí kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 kostka masox
mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
70 g anglická slanina
1 l vroucí voda
1 lžíce sladká mletá paprika
2 lžíce rajský protlak
2-3 ks cibule (větší)
800 g hovězí maso zadní
100 g jemné párky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  2. Na rozpáleném oleji (přímo v papiňáku) osmahneme dozlatova cibulku. Přisypeme papriku a vsypeme kostky masa, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Zaprášíme moukou, kterou necháme zasmahnout, postupně podléváme, až na potřebné množství.

  3. Osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Mícháme důkladně, aby se omáčka ode dna nepřipalovala. Přidáme masox, papiňák uzavřeme a necháme 40 minut vařit.

  4. Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku na ně přecedíme přes jemný cedník. Měla by být hustá.

  5. Na pánvi částečně vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, osmahneme na ní oloupané a naplátkované párky a vzniklou směs vmícháme do uvařené omáčky.

  6. Vše ještě dohromady chvíli povaříme a podáváme s knedlíky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!