Chutné hovězí kostky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 lžic olej
sůl
1 kostka masox
mletý pepř
4 lžíce hladká mouka
70 g anglická slanina
1 l vroucí voda
1 lžíce sladká mletá paprika
2 lžíce rajský protlak
2-3 ks cibule (větší)
800 g hovězí maso zadní
100 g jemné párky
Postup Chutné hovězí kostky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
Na rozpáleném oleji (přímo v papiňáku) osmahneme dozlatova cibulku. Přisypeme papriku a vsypeme kostky masa, které za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Zaprášíme moukou, kterou necháme zasmahnout, postupně podléváme, až na potřebné množství.
Osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Mícháme důkladně, aby se omáčka ode dna nepřipalovala. Přidáme masox, papiňák uzavřeme a necháme 40 minut vařit.
Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku na ně přecedíme přes jemný cedník. Měla by být hustá.
Na pánvi částečně vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, osmahneme na ní oloupané a naplátkované párky a vzniklou směs vmícháme do uvařené omáčky.
Vše ještě dohromady chvíli povaříme a podáváme s knedlíky podle chuti.