Chutná třešňová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
3 ks vejce
100 ml voda
1 ks prášek do pečiva
180 g cukr krupice
500 g třešně
1 ks vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience (vyjma třešní) smícháme dohromady a vymícháme hladké těsto, které vylijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo pekáčku.

  2. Třešně vypeckujeme a rovnoměrně jimi posypeme celý povrch těsta.

  3. Třešňovou bublaninu pečeme asi 45 minut na 180 °C.

  4. TIP: Místo třešní je samozřejmě možné použít jiné drobné ovoce, a to například višně či jahody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!