Chutná pomazánka z uzené makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 g máslo
1 ks cibule
1-2 lžíce plnotučná hořčice
1 ks uzená makrela
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme jednu uzenou makrelu, obereme z kostí a nakrájíme. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Ke kouskům makrely přidáme pokrájenou cibuli, třetinu až půlku másla, plnotučnou hořčici, pepř, sůl a promícháme, až se všechny ingredience spojí. Potom přidáme nakrájená vejce, promícháme, případně dosolíme a dopepříme. Pomazánku necháme asi 2 hodiny v lednici uležet.

  3. Chutnou pomazánku z uzené makrely podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!