Chutná česnekačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 lžíce máslo
6 ks brambory
1 ks bobkový list
2 lžíce slunečnicový olej
4 kuličky celý černý pepř
příloha
česnek
1 ks bageta
na ozdobu
150 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené brambory a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme celé stroužky česneku, zalijeme 1 litrem vroucí vody, přidáme bobkový list, sůl a celý černý pepř podle chuti. Česnekačku vaříme zhruba 30 minut, potom vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.

  3. Chutnou česnekačku podáváme horkou, posypanou strouhaným sýrem a s topinkami - kousky bagety osmažíme z obou stran na pánvi na trošce oleje a potřeme česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!