Chutná buchta s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
cukr
máslo
hrubá mouka
těsto
2 ks vejce
14 dkg máslo
1 balíček prášek do pečiva
14 dkg cukr moučka
35 dkg polohrubá mouka
těstíčko
2 dl mléko
náplň
750 g jablko
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku.

  2. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem, nahoru nastrouháme jablka, přisladíme podle jejich kyselosti, posypeme zlehka skořicí a a nakonec posypeme drobenkou.

  3. Buchtu s jablky pečeme ve vyhřáté troubě do světle hněda. Druhá varianta je, že místo jablek mírně vtlačíme do těsta půlky vypeckovaných švestek, pocukrujeme a posypeme skořicí a znovu nahoru drobenka. Obě varianty jsou výborné, zvlášť druhý den, kdy se ovoce odleží a buchta zvlhne.

  4. Buchtu s jablky nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!