Chudý bramborák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce česnek
2 ks vejce
6 plátků chléb
2 lžíce podravka
4 dl vroucí voda
0 balíčků koření na bramborák
Postup Chudý bramborák recept
Postup přípravy receptu
-
Starší chlebík nakrájíme na kostky, nemusí být malé. Uvaříme si vodu, do které přidáme podravku. Vývarem zalijeme chleba.
Do hmoty přidáme vejce, koření na bramborák a prolisovaný česnek. Na česneku nešetříme. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu, anglickou slaninu, ale nemusí být. Vše důkladně promícháme ve hmotu, aby se daly smažit malé bramboráčky.
Z chlebového těsta smažíme na rozehřáté pánvi s olejem malé bramboráčky. Smažíme je dozlatova.
Chudé bramboráky podáváme jako klasické bramboráky.