Chřestový koktejl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 listy hlávkový salát 480 g vařený chřest zálivka cukr 1-2 lžíce majonéza 1 lžíce kečup kari koření citronová šťáva 3 lžíce smetana ke šlehání na ozdobu 1 ks pomeranč
Postup Chřestový koktejl recept
Postup přípravy receptu
-
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Hlávkový salát opereme a nakrájíme proužky.
Pomeranč oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, cukrem a kari. Smetanu ke šlehání ušleháme a vmícháme do ní kečup. Obojí lehce vmícháme dohromady.
Na dno koktejlových sklenic dáme proužky hlávkového salátu, doplníme krájeným chřestem, přelijeme zálivkou a ozdobíme pomerančem.
Koktejl podáváme vychlazený.