Chřestový koktejl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 listy hlávkový salát
480 g vařený chřest
zálivka
cukr
1-2 lžíce majonéza
1 lžíce kečup
kari koření
citronová šťáva
3 lžíce smetana ke šlehání
na ozdobu
1 ks pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Hlávkový salát opereme a nakrájíme proužky.

  2. Pomeranč oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, cukrem a kari. Smetanu ke šlehání ušleháme a vmícháme do ní kečup. Obojí lehce vmícháme dohromady.

  3. Na dno koktejlových sklenic dáme proužky hlávkového salátu, doplníme krájeným chřestem, přelijeme zálivkou a ozdobíme pomerančem.

  4. Koktejl podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!