Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka cukr
sůl
75 ml voda
1 ks bílek
125 g hladká mouka
mletý bílý pepř
500 g bílý chřest
100 ml bílé víno suché
omáčka
sůl
40 g máslo
200 ml mléko
0.5 svazku pažitka
40 g hladká mouka
2 ks vejce natvrdo
na obalení
6 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a zvolna vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Poté ho necháme dobře okapat.

  2. Mouku rozmícháme ve víně a vodě. Osolíme, opepříme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Chřest překrojíme na půl a obalíme jej v mouce a těstíčku. Smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.

  3. Z mouky, másla a mléka si připravíme bešamel, do kterého vmícháme na kostičky nakrájená vejce a jemně usekanou pažitku.

  4. Na talíř naaranžujeme smažený chřest a podáváme s vaječnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!