Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka cukr sůl 75 ml voda 1 ks bílek 125 g hladká mouka mletý bílý pepř 500 g bílý chřest 100 ml bílé víno suché omáčka sůl 40 g máslo 200 ml mléko 0.5 svazku pažitka 40 g hladká mouka 2 ks vejce natvrdo na obalení 6 lžic hladká mouka
Postup Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme a zvolna vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Poté ho necháme dobře okapat.
Mouku rozmícháme ve víně a vodě. Osolíme, opepříme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Chřest překrojíme na půl a obalíme jej v mouce a těstíčku. Smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Z mouky, másla a mléka si připravíme bešamel, do kterého vmícháme na kostičky nakrájená vejce a jemně usekanou pažitku.
Na talíř naaranžujeme smažený chřest a podáváme s vaječnou omáčkou.