Chlebový šnek po italsku recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
3 ks cibule
4 lžíce olivový olej
olivový olej
500 g hladká mouka
100 g zelené olivy
1 ks žlutá paprika
300 ml vlažná voda
čerstvá bazalka
sladký kečup
mletý černý pepř
1 kostka čerstvé droždí
4 ks bílá kapie
100 g nakládaná sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme s vlažnou vodou. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Potom mouku promícháme s olejem a rozmíchaným droždím. Vše propracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po této době opět těsto "srazíme", tedy řádně prohněteme a necháme opět půl hodiny kynout

  2. Mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Nakládaná sušená rajčata a olivy necháme okapat a potom je jemně usekáme

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme papriky, žampiony, olivy a sušená rajčata. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout

  4. Z vykynutého těsta, na pomoučněném vále, vypracujeme plát dlouhý asi 110 cm a široký 17 cm. Těsto potřeme kečupem a posypeme usekanou bazalkou. Do středu těsta rozložíme vychladlou náplň a potom vše srolujeme do dlouhého "hada"

  5. Plech vyložíme pečícím papírem a naplněné těsto tvarujeme od středu do tvaru "šneka". Chleba potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C. Jakmile těsto vyběhne, teplotu snížíme a dopečeme dozlatova. Propečení zjistíme pomocí špejle

  6. Chlebového šneka po italsku můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k nejrůznějším masovým minutkám jako jsou ryby či steaky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!