Chlebíček s hráškovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 balení mozzarella
2 lžíce žervé
100 g mražený zelený hrášek
na ozdobu
bazalka
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Zelený hrášek dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 2 minuty. Povařený hrášek scedíme (trochu vývaru si uschováme) a propláchneme ledovou vodou.

  2. Do vyšší nádoby dáme hrášek, žervé, špetku cukru a vymixujeme tyčovým mixérem. Pokud je třeba, směs povolíme zchladlým vývarem. Ochutíme citronovou šťávou a eventuálně troškou soli.

  3. Mozarellu nakrájíme na plátky. Pečivo potřeme hráškovou směsí, na každý chlebíček položíme plátek mozzarelly a ozdobíme lístkem bazalky.

  4. Chlebíček s hráškovou pěnou podáváme jako výbornou chuťovku.

  5. Zdroj: Metropol


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!