Chleba ze zbytků chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
10 g droždí
300 g hladká mouka
4 plátky starý chléb
podle chuti
kmín
4 lžíce ovesné vločky
podle potřeby
1 cl voda

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku dáme na teplé místo nahřát. Večer namočený tvrdý chleba asi 3 - 4 krajíce rozmělníme, vodu neslijeme, přidáme 10 g droždí, přisypeme 4 lžíce hladké mouky, 1 lžičku cukru, zamícháme a necháme zkvasit.

  2. Do mísy dáme hladkou mouku, sůl a vlijeme kvásek, můžeme přidat 4 lžíce ovesných vloček, kmín, vytvoříme tužší těsto, podle potřeby přidáme vodu a mouku. Necháme kynout asi 1 hodinu.

  3. Do trouby vložíme hrnec zakrytý pokličkou a troubu nastavíme na 250 °C. Chlebové těsto ještě jednou uhněteme a necháme po dobu asi 20 minut ještě kynout. Do rozpáleného hrnce vložíme vykynuté těsto a přikryjeme poklicí.Takto pečeme 20 minut potom poklici odstraníme a chleba dopékáme dalších 20 minut. Po upečení chléb vyndáme z hrnce a na vrchní straně potřeme vodou.

  4. Chleba ze zbytků chleba podáváme podle chuti při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!