Chana Masala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 miska cibule
1 kg rajče
1 lžička limetka
1 hrneček cizrna
2 lžíce bílý jogurt
1 lžíce garam masala
1 lžíce česnekovo-zázvorová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Noc předem necháme ve vodě nabobtnat cizrnu. Na rozpálený olej nasypeme římský kmín a necháme pár vteřin prohřát. Postupně přidáme směs celého koření tvořící směs garam masala - bobkový list, černý a bílý pepř, hřebíček, skořice, kardamom, semínka koriandru, muškátový květ, muškátový oříšek, badyán. Tento krok lze nahradit později přidáním většího množství drceného stejného koření těsně před dovařením.

  2. Po pár vteřinách přidáme do směsi koření nadrobno nakrájenou cibuli a zesklovatíme ji. Přidáme česnekovo-zázvorovou pastu a dobře promícháme. Nenecháme na oleji příliš dlouho, aby se česnek nezačal pálit a nezhořkl. Do směsi pak přidáme drcenou kurkumu, nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričku, malinko podlijeme a přidáme směs nadrobno nakrájených rajčat. I ideálně spařených a oloupaných. Rajčata podusíme alespoň 20 minut, aby se úplně rozvařila a vytvořila omáčku.

  3. Do této omáčky pak nasypeme uvařenou cizrnu. Podle chuti okořeníme mletým koriandrem, chilli kořením, případně směsí garam masala. Opět necháme alespoň 15 minut provařit, aby se cizrna s omáčkou dobře spojila. Před dovařením přidáme limetkovou šťávu a nadrobno nasekané listy koriandru nebo petržele. Přidáme trochu bílého jogurtu.

  4. Chana Masala podáváme s chapati nebo basmati.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!