Chalupářská tlačenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřový jazyk 3 kg vepřová hlava 5 dl vepřová krev 5 dl vývar z vepřového masa 500 g vepřová kůže podle chuti česnek sůl majoránka pepř celé nové koření
Postup Chalupářská tlačenka recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou vepřovou hlavu a jazyky uvaříme do poloměkka, vepřové kůže vaříme zvlášť úplně doměkka. Uvařenou hlavu vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Z uvařených jazyků odloupneme kůži, zbavíme ji chrupavek a taktéž nakrájíme na kostky. Uvařené kůže pomeleme najemno.
Pomleté kůže a nakrájené maso z hlavy a jazyků vložíme do nádoby. Přidáme vlažný vývar z vepřového masa, přecezenou vepřovou krev, osolíme, okořeníme a promícháme. Směs plníme do připravených obalů a dobře zavážeme. Chalupářskou tlačenku vaříme při teplotě vody 80 °C asi 2,5 hodiny. Uvařenou chalupářskou tlačenku necháme vychladnout a opláchneme studenou vodou.
Chalupářskou tlačenku podáváme s pečivem.