Chalupářská tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřový jazyk
3 kg vepřová hlava
5 dl vepřová krev
5 dl vývar z vepřového masa
500 g vepřová kůže
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou vepřovou hlavu a jazyky uvaříme do poloměkka, vepřové kůže vaříme zvlášť úplně doměkka. Uvařenou hlavu vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Z uvařených jazyků odloupneme kůži, zbavíme ji chrupavek a taktéž nakrájíme na kostky. Uvařené kůže pomeleme najemno.

  2. Pomleté kůže a nakrájené maso z hlavy a jazyků vložíme do nádoby. Přidáme vlažný vývar z vepřového masa, přecezenou vepřovou krev, osolíme, okořeníme a promícháme. Směs plníme do připravených obalů a dobře zavážeme. Chalupářskou tlačenku vaříme při teplotě vody 80 °C asi 2,5 hodiny. Uvařenou chalupářskou tlačenku necháme vychladnout a opláchneme studenou vodou.

  3. Chalupářskou tlačenku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!